You are here

XAMPP missing dll error

9 posts / 0 new
Last post
fatmo
Offline
Last seen: 15 years 8 months ago
Joined: 2007-03-13 10:06
XAMPP missing dll error

Hi All,

Has anybody else have had several error messages about missing dlls when they've tried to run apache for the first time?

I get the same message when I try to setup both the lite verson and the normal one.

The missing dlls are:
php_mbstring.dll
OCI.dll
aspell-15.dll
libcs.dll
DB2CLI.dll
isqlt09a.dll
CORE_RL_magick_.dll
iilibapi.dll

Any help would be greatly appreciated.

Cheers.

John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 3 min 9 sec ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
Root Directory

Did you install it to the root directory of the drive using the default name of xampp (or xampplite)? If not, it may not work on every PC.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

fatmo
Offline
Last seen: 15 years 8 months ago
Joined: 2007-03-13 10:06
Yeah, I unzipped it and left

Yeah, I unzipped it and left the folder names unchanged.
The computer is running XP SP2.

John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 3 min 9 sec ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
setup_xampp.bat

Did you run setup_xampp.bat like in the instructions?

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

fatmo
Offline
Last seen: 15 years 8 months ago
Joined: 2007-03-13 10:06
Yep. Went through the

Yep. Went through the process last night on my PC at home (also XP SP2) got the missing dll errors then today at work I deleted the files from last night, downloaded XAMPP again, followed the instructions again and I got the same error.

John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 3 min 9 sec ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
ApacheFriends

Check over at Apache Friends for more info. I haven't seen what you're encountering before.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

fatmo
Offline
Last seen: 15 years 8 months ago
Joined: 2007-03-13 10:06
Will do! Thanks anyway

Will do! Thanks anyway John.

Chris.

fatmo
Offline
Last seen: 15 years 8 months ago
Joined: 2007-03-13 10:06
Fixed

Thought I'd put this here in case anyone else has the same problem.

I'd previously been running IIS with php installed. I'd unistalled IIS but forgot to uninstall php. Oops.

Once the original installation of php was removed XAMPP worked.

angrey
Offline
Last seen: 6 years 7 months ago
Joined: 2016-04-14 09:50
How I solved problem

About 1 year ago I had similar problem, My PC write me an error about missing Msvcp140.dll , and I spend a lot of my time to find the solution of this problem. At last I found it, it was fixed dll tool from this website: http://fix4dll.com/msvcp140_dll

Log in or register to post comments