You are here

The Rules Dont work on Toucan 2.07

4 posts / 0 new
Last post
mb777
Offline
Last seen: 13 years 11 months ago
Joined: 2009-03-07 21:57
The Rules Dont work on Toucan 2.07

I have added folders not to include on the rules page. And it seems to take no notice.

Steve Lamerton
Steve Lamerton's picture
Offline
Last seen: 9 years 4 months ago
Developer
Joined: 2005-12-10 15:22
Are

you using Sync, Backup or Secure (or all of them)?

J Neutron
Offline
Last seen: 1 week 2 days ago
Joined: 2008-06-10 19:26
Opposite Problem

I tested this in Backup for 2.06 and 2.07.

I made sure to SAVE the rule before trying to use it, and then going into the Backup tab to select the rule.

If I try excluding the Apps directory (by putting App into the folder exclude box), everything under the primary selected directory is excluded. Preview shows all red. Trying the job generates a one-kb archive.

This happens when applying a "NoApps" rule to backup a portableapps style program directory.

This happens even when applying a "NoApps" rule to an existing backup job for my Thunderbird profile (which doesn't even have an Apps directory in it).

During my playing around with various ways to specify the exclude, I found when specifying a folder to exclude as "App\" that the preview shows the App folder was NOT excluded but the CONTENTS of the folder was excluded.

Anyway, after all of this, I had an idea... it would be nice to have the option to write a "rules.txt" into the backup so you could see what includes and excludes affected the backup archive you are looking at. Or maybe write the rules (like from a section of the Rules.ini) to the top of the backup log? Or maybe include that backup log into the backup?

Jim

neutron1132 (at) usa (dot) com

Steve Lamerton
Steve Lamerton's picture
Offline
Last seen: 9 years 4 months ago
Developer
Joined: 2005-12-10 15:22
This

will be fixed in the next version, thanks for the detail report as always, they make things much easier!

Log in or register to post comments