You are here

PortableApps Updater problems...

3 posts / 0 new
Last post
Marty8E2
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 2022-11-12 05:02
PortableApps Updater problems...

The built-in updater is listing lots of updates for the apps on my USB drive. When I click Next to download and install them, it goes to the Downloading and Installing screen, then I get "Downloading 1 of 25: /AppName/" but the lower progress bar just says "Connecting". It gives up trying on the first program, then proceeds to 2 of 25, which fails in the same way. I get "Unable to download the file. This could be due to a proxy or network issue...."

I have tried running the updater with the firewall switched off - exactly the same result.

Any idea what is wrong?

ANTICHRISTUS REX
ANTICHRISTUS REX's picture
Offline
Last seen: 10 hours 5 min ago
Translator
Joined: 2019-07-19 07:09
Try offline installations

Looks like you have some network issues.

Advice: At least, you may (try to) download the offline installers from
here (except for online stuff like Chrome).

Similar Topics:, just search for the phrase Internet Explorer inside the admin's posts, like here → https://portableapps.com/node/67303

Illusions are an infinite paradise.

BryanH
Offline
Last seen: 2 months 6 days ago
Joined: 2021-04-11 06:15
PortableApps Updater Problems

I have been having the same problem since a recent platform update. The only app that updates successfully using the automatic updater is LibreOffice. None of the others, including Firefox, Thunderbird, Chrome, Java, VLC, etc. will successfully download the update files and fail with a similar, "This could be due to a proxy or network issue...." message. However, I can download the files from the PortableApps site using Firefox or Chrome and install them manually one by one. I can also download the files from https://sourceforge.net/projects/portableapps/files/ without any issues. I am experiencing no network problems in any other way and feel that the evidence points to a problem with the platform automatic updater.

I had an identical problem for several months in 2021 after a platform update. This eventually disappeared after another platform update in about October 2021. From then until now the updater performed correctly and consistently but has reappeared in the last few weeks after a recent platform update. See my post, "Platform Updater working since last platform update" in another thread posted on October 9, 2021.

Log in or register to post comments