You are here

Where to unzip the patch for PortableApps SUITE?

5 posts / 0 new
Last post
microwiz
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2006-01-30 03:46
Where to unzip the patch for PortableApps SUITE?

Hey John (and other developers if they're there - don't mean to slight you!), I love this work that you're doing - so much, in fact, that I'm trying to convert my wife to carrying the PortableApps suite with her to work and other places. I got the full PortableApps.com suite and put it on her memory stick.

I'm getting the "won't open on first launch" problem with Portable OpenOffice.org 2.0.1 - the splash dialog shows up and the progress bar moves to completion, but the app never opens. I saw that there is a patch for that which is supposed to be unzipped to a particular directory. Unfortunately, the way the suite is laid out, there are TWO directories that seem to fit the description, one in Apps and one in Data.

I guessed that the Apps one was the right choice and unzipped the "settings" folder there, so now it's sitting with the "openoffice" and "PortableOpenOfficeCode" folders - but I find that OO.o still won't launch!

Any suggestions?

Thanks for everything that you're doing! My iPod shuffle thanks you too!

John T. Haller
John T. Haller's picture
Offline
Last seen: 1 hour 4 min ago
AdminDeveloperModerator
Joined: 2005-11-28 22:21
It goes in Data

Unzip it to PortableApps\Data\PortableOpenOffice. It's a default profile for OO.o so it goes in data.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

microwiz
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2006-01-30 03:46
D'oh!

Should have known that I would guess wrong the first time. Smile Maybe there should be a clarifying message on the OO.o page, near the patch instructions, for the people who have the suite rather than the standalone OO.o install?

Thanks for the speedy reply - I'll try it as soon as I can get my hands back on the flash drive!

addict (not verified)
POO does not start

Hello, I'm new fan of mobile apps. Firefox and Thunderbird run fine. But POO Suite does not run even after installin "settings" as described. It started the first time and I could save a test text file in *.odt. But 2nd time it did show only the first screen and nothing more happend. This happened too after several new installations. I tried several variations of direcetory naming: PortableOpenOffice(POO files)\data\settings or PortableApps\Data\PortableOpenOffice(POO files)\settings. No variant worked. Do you have an idea?

addict (not verified)
OO.o starting problems

Hallo John,
once again my question: I installed OO.o on a 1 GB simple USB-Flash stick and too copied the patch to that folder, but OO.o does not start. It starts the first time after installation. But not 2nd etc. I tried several variations of folder names for OO.o and the patch without success. OO.o is now in the folder "PortableOpenOffice", before it was in "PortableApps\PortableOpenOffice". Can you please help. I would very much like to use OO.o portable. Thankyou in advance.

Topic locked