You are here

ASuite 1.5 Alpha 1

40 posts / 0 new
Last post
El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
ASuite 1.5 Alpha 1

This is a first alpha version of ASuite 1.5. It is a untested (and so unstable) version and it is being made available for testing purposes only.

Changelog
Added
- Load another list through asuite's exe parameter
- Parameters and working directory in desktop's shortcut
- Automatic opening/closing of categories
- Support environment variables

Various
- Rewrited component to download file and Update System
- Sort list: categoris will to position prior to software
- New icon for category
- Updated lang: French, Portuguese, Spanish, Turkish
- Added lang: Danish

Bugfix
- Mouse sensors is incompatible with video players (ID 1726209)

Good testing

P.S.: I need a delphi programmer for this project. If you interested, contact me here or via e-mail (salvadorbs AT gmail DOT com).

Chad Ross
Chad Ross's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 week ago
Developer
Joined: 2007-06-29 22:40
Link?

Do you have a link for the download?

Chad
______________________________________________________________________________
"If knowledge can create problems, it is not through ignorance that we can solve them." -Isaac Asimov

"If knowledge can create problems, is it not through ignorance that we can solve them." -Isaac Asimov

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
Sorry, I forgot it. Download
Zach Thibeau
Zach Thibeau's picture
Offline
Last seen: 8 years 10 months ago
Developer
Joined: 2006-05-26 12:08
Uhmm

Check the sf.net and do a search for Asuite and it should be there
Here it is
-----------------------------
"I don't fear Computers. I fear the lack of them" Isaac Asimov
My Personal Blog in the making at a new address thibeaz.com Biggrin

your friendly neighbourhood moderator Zach Thibeau

RedCider
Offline
Last seen: 13 years 6 months ago
Joined: 2007-01-07 12:55
I sent u the german

I sent u the german translation via e-mail.

"- Automatic opening/closing of categories"

doesn't seem to work or I expect something different, than it does. Wink

//EDIT: The menulabels need to be bigger, so the translations can fit.

//EDIT2: It would be nice if you could change the folderstructure of asuite, so that there is a single executable and a folder named "app" "bin" "Asuite" or something so that it doesn't mess up the whole root directory.

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
I sent u the german

I sent u the german translation via e-mail.
I received it. Thanks.
doesn't seem to work or I expect something different, than it does.
You try select a category. Smile
The menulabels need to be bigger, so the translations can fit.
I see it (I had not problems with old german lang). I lightly enlarged Option and Update windows (and theirs components caption) and some strings fits, but others don't.

Can you replace some big word with smal word? Example: Does Tastenkombination is hotkey? If yes, you can use hotkey in german lang, too. By now, hotkey is international word (I use this word in italian lang). Smile

Strings to tighten:
- Fenster mit folgender Tastenkombination anzeigen (Option)
- Max. Anzahl an Sicherungen (Option)
- Durchsuchen (Property *I can't enlarge Property forms*)
It would be nice if you could change the folderstructure of asuite, so that there is a single executable and a folder named "app" "bin" "Asuite" or something so that it doesn't mess up the whole root directory.
Yes, the upcoming new menu of ASuite 1.5 needs some folders (Documents *User, not launcher*, Video, Music and etc...) and so I need a new folder structure, but I haven't a right folder structure.

Possible solution:
- Use a original folder structure
- Use Portable Apps's (or winpenpack or another collection) folder structure, but I want ASuite stays neutral.
- Use dynamic folder structure (in a nutshell, user decides folder structure).
- Your solution? Smile

RedCider
Offline
Last seen: 13 years 6 months ago
Joined: 2007-01-07 12:55
I changed the translation,

I changed the translation, so that all labels fit and emailed it again to you.

I wouldn't suggest that u use PAs folderstructure because it should replace the PAM. Just keep it neutral.

I will test the menu in-depth soon and report all bugs I can find.

chezduong
Offline
Last seen: 2 months 6 days ago
Joined: 2006-12-06 04:01
Okay, here is first

Okay, here is first feedback. I copied my current ASuite.xml file to the ASuite 1.5a1 folder and started it. Started fine.

1. "..\..\" and "..\" (relative paths) no longer works for entries. You have to use $Drive\ now. So using the exact xml file from ASuite 1.4 does not work perfectly. Sometimes, the applications shows the default ASuite icon instead of the application icon. Why sometimes? Because I deleted the cache and restarted ASuite and the second time, more application icons showed up, but there were still some which did not work correctly??? Furthermore, ASuite seems to convert the xlm file contents from "..\.." to $Drive but not from "..\", probably because ASuite does not know it's parent's folder's name to be able to rename "..\" to $Drive\Utilities\" for example.

2. When the ASuite program window is open, ASuite uses 49% of the processor time according to TaskMgr. When there is no ASuite program window, usage is usually

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
chezduong: have you tried

chezduong: have you tried converting "..\.." to "$ASuite\..\.." etc.
That should work. 'Cause converting "..\.." relative paths to $Drive\.... absolute paths isn't equivalent.

elsalvador: alpha1 doesn't work when ASuite's started with a UNC path, i.e.,
(in a windows shortcut file, for instance) \\192.168.0.10\share\ASuite\ASuite.exe

there's an initial sharing violation popup, then you get the ASuite window, but when you click on an item nothing happens. My guess is that $Drive and $ASuite arenn't initialized correctly. In the above case probably $Drive should be set to \\192.168.0.10\share and $ASuite to \\192.168.0.10\share\ASuite

chezduong
Offline
Last seen: 2 months 6 days ago
Joined: 2006-12-06 04:01
@sgp, I ended up opening the

@sgp, I ended up opening the original xml file and doing a search/replace with $Drive in Notepad right after I posted, and it worked fine. But the intent of the post was not to ask for help, it was to signal that the conversion in 1.5a still had a few bugs in it. I think that this is what El Salvador wants to know.

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
El Salvador, for

El Salvador,
for consistency, I checked what CMD.EXE considers the 'drive' and the 'path' elements of a UNC filepath \\192.168.0.1\share\path\name.ext
You can use a batch file with ~ variable modifiers:

echo drive is %~d1
echo path is %~p1

yields

drive is \\
path is 192.168.0.1\share\path\

so if you're going to support UNC paths you may want to be consistent with CMD.EXE's definition of drive and path.

chezduong
Offline
Last seen: 2 months 6 days ago
Joined: 2006-12-06 04:01
Ooooppppsssss

I looked at version 1.4 and noticed that it sometimes consumes up to 100% CPU time so 50% is an improvement! Smile

More seriously, after a bit of time, this goes down to normal levels in version 1.4 and 1.5a1. So please ignore my second point from above.

Keep it up El Salvador.

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
I changed the translation,

I changed the translation, so that all labels fit and emailed it again to you.
I received it and I uploaded in sourceforge (download page and svn). Thank you. Smile

1. "..\..\" and "..\" (relative paths) no longer works for entries. You have to use $Drive\ now. So using the exact xml file from ASuite 1.4 does not work perfectly. Sometimes, the applications shows the default ASuite icon instead of the application icon. Why sometimes? Because I deleted the cache and restarted ASuite and the second time, more application icons showed up, but there were still some which did not work correctly??? Furthermore, ASuite seems to convert the xlm file contents from "..\.." to $Drive but not from "..\", probably because ASuite does not know it's parent's folder's name to be able to rename "..\" to $Drive\Utilities\" for example.
I make a simple test (with "..\" and "..\..\" in software path) and it is work. Can you more infos on this or if you have some free time, make a video to reproduce this bug with camstudio ( http://camstudio.org/ )?

elsalvador: alpha1 doesn't work when ASuite's started with a UNC path, i.e.,
(in a windows shortcut file, for instance) \\192.168.0.10\share\ASuite\ASuite.exe

I need some test on UNC path and ASuite. I'll let you know.

More seriously, after a bit of time, this goes down to normal levels in version 1.4 and 1.5a1. So please ignore my second point from above.
Anyway I don't notice any cpu % problem. Smile

Short news: I just resolved a bug in ASuite 1.5 Alpha 1 (and ASuite 1.4, too): function Scan doesn't scan in compressed directories.

sushizang
Offline
Last seen: 14 years 10 months ago
Joined: 2006-07-17 22:59
Korean Language file...

Here...

http://www.mediafire.com/?2njt5cm3fjx

Hope, Be included future.

Bye.

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
Thank you for korean lang.

Thank you for korean lang. Yesterday, I uploaded on download page and asuite subversion.

chezduong
Offline
Last seen: 2 months 6 days ago
Joined: 2006-12-06 04:01
Language file

Also noticed that if the language file is in the exe folder and not a "lang" subfolder, sometimes 1.5a1 cannot find the language file...like I said, sometimes. I know that this is wierd. I'll try to repeat the problem and get you more information.

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
== $ variables not expanded

== $ variables not expanded ==
executable: %windir%\system32\cmd.exe
parameters: /k echo %windir% $ASuite $Drive $ASuite $Drive %systemroot%
run it, output:
C:\WINDOWS E:\ASuite.1.5a1\ E: $ASuite $Drive C:\WINDOWS
bug: you can see that ASuite isn't expanding the second $ASuite and $Drive variables in the parameters field.

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
== application info not

== application info not saved ==
The INFO window has several issues:
a) it often looks empty, but if you drag it somewhere its contents do show up
b) a long developer string overwrites the website link
c) entered information can be lost (not saved). I do get a generic "error" pop up message when I select properties again. I'm not sure what triggers this bug.

Also, I suspect another problem. I didn't have option "show application info" checked. I entered some descriptions and I thought they were being saved, but they weren't. Is it possible that in some cases when "show application info" isn't checked, descriptions are silently discarded?

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
== backslash and UNC

== backslash and UNC ==
(this is a sytax issue, you don't need an actual server to reproduce it)
Let's start by looking at what Windows does. Create a software item:
executable: c:\echo.bat
parameters: \\192.168.0.10\share\file
echo.bat consists of the following two lines:
echo %*
pause
run the ASuite command, output:
\\192.168.0.10\share\file
Here you see that when the executable is a batch file, Windows preserves \\. This happens because Windows runs the following command
cmd /c ""c:\echo.bat" \\192.168.0.10"
and quoting the whole line does the trick.
Now create another software item:
executable: %windir%\system32\cmd.exe
parameters: /k echo \\192.168.0.10\share\file
run it, output:
\192.168.0.1\share\file
you can see that the UNC path \\192... is transformed into \192... which isn't a UNC path anymore. It should be preserved as a UNC path. The problem is in the way that the double backslash \\ is treated inconsistently from the single one \.
If parameter is entered as \\\192... (3 backslashes) the UNC path is preserved, but I think this is the wrong solution because it's inconsistent. IMO the only two consistent solutions for the parameter line are: \\192.168.0.1\share\file (this is UNC syntax and it's preferred), and \\\\192.168.0.1\\share\\file (this is escaping backslashes, but then ASuite needs to do the escaping before calling the executable).

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
bug: you can see that ASuite

bug: you can see that ASuite isn't expanding the second $ASuite and $Drive variables in the parameters field.
Bug confirmed (in theory, not only parameters field, but paths, too) and resolved. Thank you. Smile

b) a long developer string overwrites the website link
Right. Now, name and developer string has a length limit of 40 char (included prefix, "Name: " and "Developer: ").

a) it often looks empty, but if you drag it somewhere its contents do show up
[..]
c) entered information can be lost (not saved). I do get a generic "error" pop up message when I select properties again. I'm not sure what triggers this bug.

Sorry, but I fail to reproduce them.

you can see that the UNC path \\192... is transformed into \192... which isn't a UNC path anymore. It should be preserved as a UNC path. The problem is in the way that the double backslash \\ is treated inconsistently from the single one \.
I found this bug and I just resolved it. Now, ASuite should preserve UNC paths. Again, thank you. Biggrin

Also noticed that if the language file is in the exe folder and not a "lang" subfolder, sometimes 1.5a1 cannot find the language file...like I said, sometimes. I know that this is wierd. I'll try to repeat the problem and get you more information.
It works, but I thinking to rewrite this part of translate system.

RedCider
Offline
Last seen: 13 years 6 months ago
Joined: 2007-01-07 12:55
I get a lang error also,

I get a lang error also, when I try to run Asuite 1.5 with the nsis launcher i made for asuite 1.4.

I don't know if you want Asuite to behave like this, but when a category is auto opened and then closed with a klick on "-" auto open for this category doesn't work anymore unless you select a different category and then klick on it again.

I also can't confirm c)

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
El Salvador wrote: >>a) it

El Salvador wrote:
>>a) it often looks empty, but if you drag it somewhere its contents do show up
>>[..]
>>c) entered information can be lost (not saved). I do get a generic "error" pop up message when I select properties again. I'm not sure what triggers this bug.
>Sorry, but I fail to reproduce them.

(c) happens to me ALL the time. Angel is very frequent. I enter a description, press Save All, the description shows up. I select another item, then back to the item with the new description, select Properties... I get a pop up message saying "error" and nothing else. The description is GONE. Since there is a popup, maybe you could send alpha2 with some error description inside the popup, just a number/tag or something to give you an idea of what part of the code is failing.

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
I get a lang error also,

I get a lang error also, when I try to run Asuite 1.5 with the nsis launcher i made for asuite 1.4.
Can you send me your nsis launcher script (or if you prefer, only exe)? So I can reproduce this bug.

I don't know if you want Asuite to behave like this, but when a category is auto opened and then closed with a klick on "-" auto open for this category doesn't work anymore unless you select a different category and then klick on it again.
Sorry, it works on my computer.

@sgp: We can use MadExcept, a tool to help developers locating crashes in Delphi apps.

Unfortunately it is freeware and so I can't add freeware library in gpl software. Other gpl tools like MadExcept doesn't exists, so I thought to make a special (and unofficial) build of ASuite 1.5a2 (it is incomplete yet) with this tool. You can use this build to locating your crash.

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
Sure, madexcept is an idea

Sure, madexcept is an idea to help in the development cycle. But the error popup that I'm getting is from Asuite and it isn't about a crash, it's just a popup that says "error" and nothing else. When I click its OK button Asuite continues execution as if nothing had happened. Isn't your code displaying this popup? What for? What does it think it happened when it just says "error"?

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
My code (because I use the

My code (because I use the construct try...finally in this code) displaying error popup, but if I delete this construct, ASuite could goes in crash.

Anyway, I want understand what kind of error. Download and try this ASuite build: it is a build of ASuite 1.5 Alpha 2 and it is incomplete yet (for example, in Options, the button Clear Elements doesn't work).

If you get error message (I replaced "Error" with a error message more "detailed" Smile ), paste it here. Thanks.

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
EConvertError error raised,

EConvertError error raised, with message: '28-Sep-07' is not a valid date

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
ElSalvador wrote: >For

ElSalvador wrote:
>For exmple in Options the button "clear elements" doesn't work

I guess you mean the button "Clear all MRU, backups and cache icons".
When you'll clear the icons, will you zap all icons in the icons sub-folder?
I ask because right now I store my own icons there, and I wouldn't want to see them zapped.

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
I defined a software

I defined a software group:
Name: No name35
Executable: $ASuite\

When I click on its properties
I get the error popup, but no message in it. This is 15prea2.

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
EConvertError error raised,

EConvertError error raised, with message: '28-Sep-07' is not a valid date
Maybe I found the cause, but you confirm me this:
Your short date format (control panel->Regional and Language Options->Regional options tab->button Customize->Date tab) is gg-MMM-aaaa?

When I click on its properties
I get the error popup, but no message in it. This is 15prea2.

The same error and cause.

When you'll clear the icons, will you zap all icons in the icons sub-folder?
I ask because right now I store my own icons there, and I wouldn't want to see them zapped.

No. ASuite will delete only icons in sub-folder Cache.

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
El Salvador, my short date

El Salvador, my short date setting is dd-MMM-yy with - (dash) as separator.

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
Sorry, I use short date

Sorry, I use short date setting in Italian (Giorno=day, Mese=month and Anno=year).

Anyway, I'll let you know. I need inform on date setting on Windows XP and Delphi.

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
I resolved this bug: Delphi

I resolved this bug: Delphi can't convert a date with format 'dd-MMM-yy' in string. Now ASuite get always date with format 'dd/mm/yy', instead of system format.

King Tut
Offline
Last seen: 10 years 9 months ago
Joined: 2006-06-15 05:47
Errr...

I'm not sure if this is just me being an idiot or something wrong, but how do I make groups automatically expand?

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
I made a video for you and

I made a video for you and others people. In this video, I open and close a category with manual mode and automatic mode. (sorry for the bad quality)

Link http://it.youtube.com/watch?v=t9nexl9b38s

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
The question is how do you

The question is how do you enable automatic mode for a category? I don't see any options or properties to do that.

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
No options or properties. It

No options or properties. It is active by default.

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
Sorry, then I don't

Sorry, then I don't understand how to use this feature, niether from your explanation nor from the video. If it's automatic by default, why does your video mean to show automatic vs. manual? Anyway, I can't reproduce on my PC what your video shows.

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
If it's automatic by

If it's automatic by default, why does your video mean to show automatic vs. manual?
Because in ASuite 1.5 there are two methods to open a category:
- Classic (or manual), click on + (plus)
- New (or automatic), click on name (same method to select a menu item, in this case a category)

sgp
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 2006-10-29 01:38
OK, now I see how it works,

OK, now I see how it works, thanks.

El Salvador
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2005-12-09 10:10
Development Update:

Development Update:
This is ufficial (and I hope final) changelog of ASuite 1.5 Alpha 2:
Added
- Background path field in Options
- Launcher option: Custom window title
- Numbers and win button in hotkey
- New window Clear Elements (in the place of buttons Delete all MRU and Clear all backups) *Elements = MRU, backups and cache*
- Software group: Buttons to change path order (for who want execute software X prior to software Y)
- Startup and shutdown order software (as above-mentioned)

Various
- Changed windows Import List, Card, About e Options
- Updated lang: German
- New icon for menu item Run

Bugfix
- Function Scan doesn't work in compressed directories (ID 1796620)
- ASuite doesn't replace the second variables in the parameters/paths field (ID 1799948)
- ASuite doesn't always preserve UNC paths (ID 1799969)
- EConvertError with system date format 'dd-MMM-yy' (ID 1805766)

Date release
I hope release this version at this weekend or next week.

Log in or register to post comments