Get the new PortableApps.com Platform 12.0.5. Better, stronger, faster, and prettier. Download Now or Buy on a Flash Drive
Instant access to over 300 free and legal portable apps (over 9GB) including the new Solfege (Aug 30, 2014)
PortableApps.com needs your help: Please consider making a donation today

How to fix Vista autoplay "Publisher Not Specified"

jonathanbaker1 - May 2, 2008 - 2:46am
Share on Facebook

After much searching and looking everywhere in the .exe with PE Explorer, I cannot seem to find the solution to this. Even google was of little help.

In Vista, I plug in my USB and Autoplay starts just fine, everything works great! But underneath the "Start PortableApps" is the text "Publisher Not Specified."

My intuition tells me that the Publisher information should go in the appinfo.cfg or under the Version header in PE Explorer. I tried adding in a Publisher string in the Version header and recompiled it successfully, but still no change.

Any ideas here? You guys on Vista see what I'm talking about or is it just my Vista? Maybe some ideas on where to put an appinfo.cfg for the PortableAppsMenu.exe ?


This has come up on the MSDN forums, too

Looks like, most likely, the application needs to be digitally signed, but nobody (including MS staff) confirmed that for sure.

Just as a test, you could try setting the autorun to run one of the recent PortableApps.com installers, that are signed by John, and see if it comes up with PortableApps.com as the publisher then. I'd try it myself, but my vista box is at home, and I'm at work... Smiling

Correct

It's because it isn't digitally signed. Everything released now is digitally signed, so the next Suite bits including StartPortableApps.exe will be, too.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

PAM Update

John, any idea when the next PAM version will be released? I know that you are very busy and I LOVE PAM and I am really looking forward to the next release. I am currently using the latest BETA release and I am very pleased with it. I see that the picture on the portableapps.com page shows an eject button integrated with PAM, but even on the latest BETA release, there is no eject button. Just thought I would pass that along.

Thanks for the replies.

Thanks for the replies. After thinking about it for while, that's what I figured it was. From what I understand, digital signatures from Microsoft cost mega $$$$. This seems to be the main reason why freeware and shareware come up as "Publisher Not Specified"

...

It doesn't need to be signed by MS. That's only true for drivers. It just needs to have a valid certificate to show a publisher in the AutoPlay window.

Oohhh That makes total

Oohhh That makes total sense. I'll try exporting a certificate from something and importing. This can be done with PE Explorer, I think.. I know I've done it before. I know it's not legit, but I'm just doing it for testing/learning purposes and to see if it works.. Will post results.