You are here

Warzone 2100

24 posts / 0 new
Last post
horusofoz
horusofoz's picture
Offline
Last seen: 9 months 1 week ago
Joined: 2008-04-03 22:45
Warzone 2100

Sorry to say but this isn't working for me Sad When I run the app I get the splash but nothing else. I opened Task Manager and had a look and when clicked Warzone2100Portable.exe opens but Warzone2100.exe doesn't? After a couple seconds Warzone2100Portable.exe dies. I tried this initially installing over previous pre-release and issue occurred. Deleted the folder altogether to start from scratch and issue again occurred. Even rebooted computer, did a fresh install and the error still occurred. Even installed to C;\ to test and error recurred.

I'm fairly sure I successfully ran the pre-release for a while but haven't played with it in a while as was waiting for it to go official. Does anyone have any ideas?

On a side note, this gave me the idea of integrating some sort of -dev command parameter that creates a log of an application run. This way when bug testing an end user has the option of running the application with this parameter and posting the log for the developer to diagnose any bugs.

EDIT: As a test I downgraded back to the pre-release installing over the top of final version install and it works without issue. Bug is isolated to the official release Sad

John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 24 min 31 sec ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
Fix Coming

I've already confirmed this issue based on a user's report and have the fixed version ready. It's being posted to SourceForge now.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

horusofoz
horusofoz's picture
Offline
Last seen: 9 months 1 week ago
Joined: 2008-04-03 22:45
Thanks John

Thanks John Smile

PortableApps.com Advocate

John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 24 min 31 sec ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
Fixed in Rev 2

This has been fixed in Revision 2.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

horusofoz
horusofoz's picture
Offline
Last seen: 9 months 1 week ago
Joined: 2008-04-03 22:45
Sound Issue

I just realised there is no sound at all when running rev 2 and I don't think there was for the first release wither. I checked an sound does work in the pre-release.

PortableApps.com Advocate

John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 24 min 31 sec ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
WFM

Sound works for me just fine on a Vista machine without Warzone installed locally. The files within the pre-release and the release match, so nothing is missing that I can see.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

horusofoz
horusofoz's picture
Offline
Last seen: 9 months 1 week ago
Joined: 2008-04-03 22:45
Hmm..

I'm using XP SP3 without the game installed locally. As said before the pre-release works but the final doesn't. Will keep trying different things to isolate issue.

PortableApps.com Advocate

John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 24 min 31 sec ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
Found It

Try this file:
https://portableapps.com/temp/wrap_oal.dll

And put that in App\Warzone2100

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

Saleh
Offline
Last seen: 12 years 10 months ago
Joined: 2009-06-09 12:36
I also used to have a problem

I also used to have a problem with sound not playing. After putting wrap_oal.dll where you said it plays alright and everything is fine.
However, the Intro Video doesn't play (before or after this dll addition).

For the record, I downloaded the low resolution add-in.

We don't need a reason to help people ~ Zidane

horusofoz
horusofoz's picture
Offline
Last seen: 9 months 1 week ago
Joined: 2008-04-03 22:45
Fixed

Confirming wrap_oal.dll fixed the sound issue. I also had the same video issue listed below. I'll have to re-download the videos and test with new .dll in place. However yesterday I had downloaded the high quality videos and they were not showing.

PortableApps.com Advocate

horusofoz
horusofoz's picture
Offline
Last seen: 9 months 1 week ago
Joined: 2008-04-03 22:45
Apologies for the headache

Apologies for the headache but just wanted to check if rev 3 addresses the video issue mentioned above?

PortableApps.com Advocate

Saleh
Offline
Last seen: 12 years 10 months ago
Joined: 2009-06-09 12:36
Still..

Still no video in rev 3. When I click intro video, the screen just flashes as if it tries to play the video but then I am back at main menu.

We don't need a reason to help people ~ Zidane

Simeon
Simeon's picture
Offline
Last seen: 9 years 8 months ago
DeveloperTranslator
Joined: 2006-09-25 15:15
same

here.

The thing that I dont get is that the videos are one big file inside the App folder. Shouldn't it be inside the App/Warzone2100 folder?
It has no extension. It took me a while to realise that its a zip file with additional folders in it. Maybe the sequences folder needs to be extracted to the App/Warzone2100 folder in order to make it work?

"What about Love?" - "Overrated. Biochemically no different than eating large quantities of chocolate." - Al Pacino in The Devils Advocate

John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 24 min 31 sec ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
Unrelated

This is unrelated to any issues within Warzone2100 itself. It should be downloaded to App\Warzone2100. And if you look in the plugininstaller.ini in the Other\Source directory, you'll see that it is set to.

UPDATE: It was a bug in the video installers. They were set to App\Warzone2100 instead of App\Warzone 2100. Installers version 1.1 (which should hit the SourceForge mirrors soon) fix the issue.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

Saleh
Offline
Last seen: 12 years 10 months ago
Joined: 2009-06-09 12:36
A Fix for those who don't want to redownload

Given that some might not want to redownload the hundreds of MBs (if they already have), here is a manual solution to view videos:
1. Go to folder "App"
2. You will find a file named WarZone2100
3. Rename it to WarZone2100.zip (adding a zip extension)
4. Extract the contents of that file to App\Warzone 2100
5. You should have a folder named "sequences" inside App\Warzone 2100. Enjoy!

We don't need a reason to help people ~ Zidane

John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 24 min 31 sec ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
Rename

All you need to do is rename Warzone2100 to sequences.wz and move it from App to App\Warzone 2100. No need to extract or anything.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

Saleh
Offline
Last seen: 12 years 10 months ago
Joined: 2009-06-09 12:36
Or that.

Thanks for the tip. Better have it compressed Smile

We don't need a reason to help people ~ Zidane

Simeon
Simeon's picture
Offline
Last seen: 9 years 8 months ago
DeveloperTranslator
Joined: 2006-09-25 15:15
Thats what I thought

that it was an error in the video installers.

"What about Love?" - "Overrated. Biochemically no different than eating large quantities of chocolate." - Al Pacino in The Devils Advocate

Bart.S
Offline
Last seen: 1 week 4 days ago
Developer
Joined: 2008-07-23 07:56
Feedback

Alright, me tested 2.2.4 Rev 3. Warzone Portable didn't work here in fullscreen mode (which is the default). I saw just the splash and that was all. So I launched it once and then edited the file Data\settings\config:
Set "fullscreen=0" and now it works.
I installed the low resolution videos (manually, not with live installer), and they don't work too. But I have an "stderr.txt" in App\Warzone now, which says:

info    |07:12:41: [seq_Play] unable to open 'sequences/titles.ogg' for playback
info    |07:12:41: [seq_Play] unable to open 'sequences/devastation.ogg' for playback

Win XP Sp3

Btw: The DefaultData folder isn't used at all and could be removed.

OliverK
OliverK's picture
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Developer
Joined: 2007-03-27 15:21
Btw: The DefaultData folder

Btw: The DefaultData folder isn't used at all and could be removed.

Nope, I guess its needed by the menu for some reason.

Too many lonely hearts in the real world
Too many bridges you can burn
Too many tables you can't turn
Don't wanna live my life in the real world

Bart.S
Offline
Last seen: 1 week 4 days ago
Developer
Joined: 2008-07-23 07:56
Hmmm,

none of my apps has a DefaultData folder. 8) In fact, it isn't needed.

OliverK
OliverK's picture
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Developer
Joined: 2007-03-27 15:21
I guess its needed by the

I guess its needed by the menu for some reason.

I remember "arguing" (as much as one argues) with John about it. I could be (and am probably) wrong.

Too many lonely hearts in the real world
Too many bridges you can burn
Too many tables you can't turn
Don't wanna live my life in the real world

s06cf
Offline
Last seen: 14 years 7 months ago
Joined: 2009-01-11 12:58
.INI configurations

The launcher is not detecting the ini file and can not be configured. Does anyone else have this problem?..

Bart.S
Offline
Last seen: 1 week 4 days ago
Developer
Joined: 2008-07-23 07:56
Data

Copy the Warzone2100Portable.ini into the folder "\Warzone2100Portable\Data" and it should work.

Log in or register to post comments