You are here

autoplay stopped working

5 posts / 0 new
Last post
CrypticOne
Offline
Last seen: 10 years 2 months ago
Joined: 2010-08-21 01:34
autoplay stopped working

I'm not sure if this is because of some new Windows update or other software, but the autorun of the startportableapps.exe is no longer working. OS is Vista Home premium 64. It now opens a window asking me what I want to do.

Has anyone else had this problem?

TIA

John T. Haller
John T. Haller's picture
Offline
Last seen: 11 hours 50 min ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
Windows Update

autorun.inf on USB drives is now fully disabled. Just select to open the drive and then double-click StartPortableApps.exe

You can also try this: https://portableapps.com/node/13770

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

CrypticOne
Offline
Last seen: 10 years 2 months ago
Joined: 2010-08-21 01:34
RE: Windows Update

Bah--I hate M$!

But thanks for letting me know.

Homer_S
Offline
Last seen: 4 years 3 months ago
Joined: 2010-04-27 09:28
They did it to at least try

They did it to at least try and slow down malware from USB sticks.

Since this change was made, would it make sense to remove the file from the platform? Or make it an option you can choose during install? I rename it for now and W7 at least can't complain.

Homer

3D1T0R
3D1T0R's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Developer
Joined: 2006-12-29 23:48
Why?

The computers that still have AutoPlay/AutoRun enabled for non-CD removable drives will continue to work fine with the autorun.inf as it is, and (AFAIK) those that have it disabled (whether by default, by user preference, or by this update) will simply ignore it, I see no reason to remove it from the default install.

~3D1T0R

Log in or register to post comments