You are here

Firefox Portable Edition 2.0.0.14 shows splash screen - then nothing...

14 posts / 0 new
Last post
ard_vrk
Offline
Last seen: 16 years 2 weeks ago
Joined: 2006-02-05 02:05
Firefox Portable Edition 2.0.0.14 shows splash screen - then nothing...

I was (and currently am) using 2.0.0.13, which works just fine, without any problems, but was getting annoyed with the periodic and relentless reminders to upgrade to 14, so I did.

I just downloaded the new Firefox, Portable Edition 2.0.0.14 to my desktop and ran the installer. It created a folder on my desktop named FirefoxPortable. Opening the folder, I see the FirefoxPortable.exe executable, and when double-clicked, the splash-screen pops up - and then goes away. Firefox doesn't start.

Having the Task Manager running during this process, I see the Firefox entry appear, and then disappear. This doesn't happen when I start version .13 - the Firefox entry appears and stays past the splash screen and after the application starts.

For all you sticklers out there, I'm running this on XP, and with way more than enough memory & processor speed for it to work if it was going to. And, after all, version .13 works, so...

I've updated to .14 at home, which works fine, but that was not the portable version. I haven't tried "installing" the portable version at home to see if I have the same problem.

I guess for now I'll have to continue using .13 and just grit my teeth when it keeps asking me to upgrade to .14, unless someone has a fix or knows what the problem is.

Thanks for your help...

shapirowilks
Offline
Last seen: 16 years 1 week ago
Joined: 2008-05-09 06:14
Splash screen and then nothing - Firefox Portable

I have the same problem with Firefox Portable, though it is not only with the last release but it is a more general problem. I have had no problem with other portable apps, but using Firefox Portable on my company's laptop appears not possible.

My case is exactly the aforementioned. It looks correctly installed, so I run the executable file, in the task manager appears FirefoxPortable.exe, it is shown the splash screen, and then the process disappears.

Any suggestions?

shapirowilks
Offline
Last seen: 16 years 1 week ago
Joined: 2008-05-09 06:14
I tried executing the exe

I tried executing the exe under the apps/firefox folder and the result was a message saying it had been restricted the execution of firefox.exe by a Software Restriction Program. So, taking into account that I cannot execute a file named "firefox.exe", is there any way to change the executable name and make it work properly?

Thanks,

ZachHudock
ZachHudock's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Developer
Joined: 2006-12-06 18:07
Rename

Rename FirefoxPortable/App/Firefox/firefox.exe to FirefoxPortable/App/Firefox/[anything_u_want].exe

Copy the FirefoxPortable/Other/Source/FirefoxPortable.ini to FirefoxPortable/FirefoxPortable.ini

Edit the file: Leave all existing lines in the file, do not delete any. Change the FirefoxExecutable=firefox.exe to FirefoxExecutable=[name_of_renamed_file].exe

Launch FirefoxPortable.exe again

The developer formerly known as ZGitRDun8705

ard_vrk
Offline
Last seen: 16 years 2 weeks ago
Joined: 2006-02-05 02:05
Rename didn't help - still executes splash screen & terminates

I almost thought it was going to work, the splash screen looked like it was displaying for longer than before, but no such luck - right after that thought zipped through my head, it terminated (confirmed by watching Windows TaskManager).

Tried installing the non-portable application to my work machine (stole the Administrator password - sneaky devil that I am...) and got the "Windows cannot open this program because it has been prevented by a software restriction policy."

Funny how version 2.0.0.13 runs perfectly fine with the EXACT SAME FILENAME, but .14 won't.

conniec
Offline
Last seen: 16 years 1 week ago
Joined: 2008-05-11 23:04
Still doesn't work

I've even tried running as administrator. Still doesn't work. Right now I don't have Firefox, but at least I can use IE (sigh).

Now that Thunderbird's doing the same thing, I CAN'T get to my e-mails I've already downloaded.

sherileigh75
Offline
Last seen: 5 years 3 months ago
Joined: 2007-09-24 12:30
Splash Screen but no browser.

I'm having the same problem. The only thing I can think of is that I'm using a computer that I don't normally use. I tried the file renaming suggestion but I still have the same problem. Anyone have any other ideas? I'm not able to get online with my usual pc's at the moment otherwise this wouldn't matter. Thanks.

eddiew
Offline
Last seen: 16 years 2 weeks ago
Joined: 2008-05-09 22:28
Same here

And if you try Thunderbird, you'll have the same issue. Seems to have started after a bunch of Vista downloads yesterday.

abizonez
Offline
Last seen: 16 years 1 week ago
Joined: 2008-05-10 21:53
Mine's doing it too

I noticed today that this is happening to me on my Vista with SP1 which just got loaded. I'm using IE to enter this info, since Firefox doesn't work. Oh, and my Thunderbird Portable doesn't work now either. Please help!

conniec
Offline
Last seen: 16 years 1 week ago
Joined: 2008-05-11 23:04
Is anyone working this issue?

I'm having the same problem with Vista and SP1, both with Thunderbird and with Firefox. Is anyone working on this? Connie

shapirowilks
Offline
Last seen: 16 years 1 week ago
Joined: 2008-05-09 06:14
I tried renaming and it

I tried renaming and it works... at least the browser starts. My problem now is that on my company it is used some kind of proxy. I do not know how to configure my firefox settings to make it work. Any help? Maybe not the right forum?

Thanks!

shapirowilks
Offline
Last seen: 16 years 1 week ago
Joined: 2008-05-09 06:14
Finally I figured out how to

Finally I figured out how to get the proxy settings, so it works for me! Now I can use firefox at work, which is much safer than ie, and noone will notice 'cause i use a ie7 theme.

Thanks a lot!

shapirowilks
Offline
Last seen: 16 years 1 week ago
Joined: 2008-05-09 06:14
Hi, just wanted to share

Hi, just wanted to share something weird. As I said before, now I have it working perfectly on my company laptop. However, I tried it with wine on my ubuntu 7.10 and asked me for firefox.exe.

Then I tried with Virtual Box, in which I have a Windows XP SP2 virtualized and did not work either. So, weir, isn't it??

BTW, does anyone know how to associate VLC Portable with Firefox Portable?

Thanks!

abizonez
Offline
Last seen: 16 years 1 week ago
Joined: 2008-05-10 21:53
Reinstall Worked Just Like Thunderbird

So I did the same thing for Firefox that I did for Thunderbird. I renamed the original folder, then downloaded the Firefox installer and ran it, then copied the data folder from the original Firefox location. Voila - Firefox works fine and all my old links, passwords, loaded websites, etc., returned.

Log in or register to post comments