You are here

xampp installation

5 posts / 0 new
Last post
thaKing
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2006-12-04 13:05
xampp installation

downloaded and extracted the xampp files to the root directory of my flash drive...thus i have f:\apache, f:\mod_jk, f:\mysql, etc...i then installed the launcher...when i run the launcher it says that xampp or xampp lite is not installed...what am i doing wrong? it recommends installing the xampp files to the root of the flash drive, but the launcher doesn't find the files....

John T. Haller
John T. Haller's picture
Offline
Last seen: 6 hours 31 min ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
xampp directory

The xampp zip files have a xampp directory within them. That's what you should extract so in your root you'd have X:\xampp\

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

thaKing
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2006-12-04 13:05
no xampp directory

when i open the zip file i have the following folders:
apache
mod_jk
mysql
openssl
php
zlib

and one file: xampp-devel.txt.

i extracted the first time so i'd have f:\apache, f:\mod_jk, etc....then i tried moving all files into an xampp directory - f:\xampp\apache, f:\xampp\mod_jk, etc...still no go...

now i'm using the portableapps suite and i have the xampp launcher as part of my menu options..thus the launcher is at f:\PortableApps\XAMPP\

suggestions?

John T. Haller
John T. Haller's picture
Offline
Last seen: 6 hours 31 min ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
Wrong Download

You downloaded the wrong file. I've verified that both the XAMPP zip download and the XAMPP 7z self extractor contain a xampp directory. Within that directory are 17 sub-directories and many files. I think you may have downloaded a development package of some sort.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

thaKing
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2006-12-04 13:05
:blush:

(hiding head in shame...) you're right, downloaded the developer version...got the right one...wow, what a rookie mistake...thanks John...

Log in or register to post comments