You are here

Mod34 icons for categories

11 posts / 0 new
Last post
HansDödel
Offline
Last seen: 13 years 9 months ago
Joined: 2009-02-27 19:29
Mod34 icons for categories

Hi. I've tried for 3 hours now to change the icons in the menu withouth success. I've installed the PAM Mod34 and created new categories in the menu by right-click/Category/Add Category. Then I tried to change the icons of the new categories with right-click/Category/Edit Category/Change open icon. But whatever I choose the icon doesn't change. I've also tried to change them manually in Desktop.ini, PortableAppsMenu.ini and theme.ini but absolutely nothing works. Can anybody help? Thanks.

Sidewinder
Offline
Last seen: 12 years 5 months ago
Joined: 2007-11-30 12:13
Change the images Folder.ico

Change the images Folder.ico and Folderopen.ico (located in PortableAppsMenu/Data/Theme/[ThemeName]/IconTheme/) to the ones you want (though keep the same names)

HansDödel
Offline
Last seen: 13 years 9 months ago
Joined: 2009-02-27 19:29
Re: Change the images Folder.ico

I've tried everything, but no icons, see screenshot:
http://img7.imageshack.us/img7/4723/pamy.jpg

J Neutron
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 2008-06-10 19:26
No icons

What theme are you using?

Does the theme have an icon theme folder included? Folder structure should be:

\ThemeName\IconTheme

It appears that you have totally lost the category icons - you don't even have the originals, so something is really wrong with your setup.

Check R34 Mod Menu tutorials at:

http://ptc.kain-planet.de/tutorials.php

Jim

neutron1132 (at) usa (dot) com

HansDödel
Offline
Last seen: 13 years 9 months ago
Joined: 2009-02-27 19:29
Re: No icons

I'm using the default theme and the icons are all there in PortableAppsMenu\Data\Theme\Default\IconTheme. So they should be visible in the menu but they just aren't. I don't get it...

J Neutron
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 2008-06-10 19:26
Try installing a different theme

You might try installing a different theme and see how that works for you.

Jim

neutron1132 (at) usa (dot) com

wk
wk's picture
Offline
Last seen: 6 months 2 days ago
Joined: 2007-09-05 12:31
Seems that you have deleted the default theme?

just download r34 patched once again from PTC and look for ../data/theme/default folder -> put it into the /theme/ location of your menu -> it´s very important to keep the default folder because it restores your default settings on new start or in case of any corruption of your theme.
Else you can put two icons of your own into your personal theme folder under
\data\theme\[mythemename]\Icontheme named folder and folderopen..
and as JNeutron said read the tutorial and ask before any modifications and always keep a backup of your running menu when modding the mod. Wink
In German:
Wahrscheinlich hast du einfach den default theme ordner gelöscht, um Platz zu sparen oder auch per Zufall? Er ist aber immens wichtig, um im Notfall, z.B. wenn dein Theme nicht richtig funktioniert, in den Standardmodus zurückzufallen. Außerdem sind in der Defaulttheme.ini die kompletten settings aufgelistet, sodass man im Notfall einfach den nicht funktionierenden Teil der eigenen Theme.ini aus der Standard Theme.ini herausholen kann. Je mehr der Mod verändert wurde, um so weniger Einstellungen sind "hardcoded", also im Menü selbst verankert, d.h. bestimmte Einstellungen werden dann aus der Theme.ini erst herausgelesen und wenn sie nicht dort bestehen, dann schaut das Menü im defaultOrdner nach (-> siehe deine FolderIcons!), wenn es den gibt.
Also: lad dir, wenn Du kein Backup hast, den R34 Mod nochmals runter und kopiere das default theme an die entsprechende Stelle -> die OrdnerIcons sollten dann auftauchen oder mach dir deine eigenen icons und leg sie in den Icontheme Ordner in deinem eigenen Theme..

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit, sed eiusmod tempor incidunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis .." Friday Next -
"May The Schwartz be with You!" Yogurt the Yoda

HansDödel
Offline
Last seen: 13 years 9 months ago
Joined: 2009-02-27 19:29
Re: Seems that you have deleted the default theme?

Das ist ja das Komische, dass eben alles da ist und nichts gelöscht wurde. Und trotzdem zeigt er die Folder-Icons nicht an. Auch wenn ich andere Themes auswähle, werden die Icons nicht angezeigt. Die System-Icons hingegen findet er. Na ja, ich versuch's jetzt mal mit 'ner Neu-Installation. Erstmal besten Dank für die Hilfe.

HansDödel
Offline
Last seen: 13 years 9 months ago
Joined: 2009-02-27 19:29
Solved

After re-installing the platform and the mod plus trying other themes the problem was still there. So I googled for icon problems and learned that by deleting the file "IconCache.db" the problem could be solved. And so it was. Thanks everybody for your help!

J Neutron
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 2008-06-10 19:26
Excellent!

I will have to add that solution to my bag of tricks.

Thanks!

Jim

neutron1132 (at) usa (dot) com

wk
wk's picture
Offline
Last seen: 6 months 2 days ago
Joined: 2007-09-05 12:31
:)

Smile

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit, sed eiusmod tempor incidunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis .." Friday Next -
"May The Schwartz be with You!" Yogurt the Yoda

Log in or register to post comments