You are here

Backup does not encrypt?

8 posts / 0 new
Last post
pierlavallee
Offline
Last seen: 4 years 11 months ago
Joined: 2009-12-05 15:36
Backup does not encrypt?

Hi,

I just installed Toucan 2 on my USB drive.

I created a backup job: Type differential, format 7-zip, compression max, password box checked.

I click RUN and enter my password (twice). The backup is performed no problem.

Then, I run 7-zip and open my archive (basefile.7z). I am able to open and view everything without being asked for the password. Not sure the backup file is even encrypted...

Is that normal?

Thanks,

Pierre

J Neutron
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 2008-06-10 19:26
hmmm....

I don't ordinarily encrypt backups, but just to see what would happen, I ran a test case.

I can confirm that the encrypted backup process asked for the password twice, appeared to run correctly, created the backup file as requested, WITHOUT encryption, as you have found.

If you have anything there that you need encrypted, you should use 7-ZipPortable and make a 7z backup file that is really encrypted.

Edit: Welcome to PortableApps, Pierre. I'm sure that Steve, the Toucan author will have a look at the issue.

neutron1132 (at) usa (dot) com

pierlavallee
Offline
Last seen: 4 years 11 months ago
Joined: 2009-12-05 15:36
Thanks J, Yes, I have 7-ZIP

Thanks J,

Yes, I have 7-ZIP portable but I would prefer to use Toucan because I really like the differential feature (not available in 7-zip).

Regards,

Pierre

Steve Lamerton
Steve Lamerton's picture
Offline
Last seen: 9 years 2 months ago
Developer
Joined: 2005-12-10 15:22
Just

to let you know I am looking into this now and have stopped the release of the next version until we can get this sorted, sorry for the screw-up

Steve

J Neutron
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 2008-06-10 19:26
Features

Yes, plenty of features.

neutron1132 (at) usa (dot) com

Steve Lamerton
Steve Lamerton's picture
Offline
Last seen: 9 years 2 months ago
Developer
Joined: 2005-12-10 15:22
Could

you try the version here please, it should be fixed. Sorry again Sad

pierlavallee
Offline
Last seen: 4 years 11 months ago
Joined: 2009-12-05 15:36
Yes!

Hi Steve,

...and thank you for your prompt reply.

I have downloaded, installed and tried the new version: IT WORKS!

Wow, this is support at its best!

Thanks again,

Pierre

Steve Lamerton
Steve Lamerton's picture
Offline
Last seen: 9 years 2 months ago
Developer
Joined: 2005-12-10 15:22
Excellent

I will get this sent off as the new release, thanks for the report!

Steve

Log in or register to post comments