You are here

TB email messages have turned to ASCII

7 posts / 0 new
Last post
fivezip
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2011-08-12 09:24
TB email messages have turned to ASCII

Hi. I have 3 email accounts running off Thunderbird portable and one of them just gives me jibberish andrandom characters in place of the actual body of the message. I checked the mail on the server and the messages are fine there, but on Thunderbird they're not. Can anyone help?

John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 29 min 16 sec ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
Show as ASCII

Do you have show as ASCII set within TB? Or under View - Character Encoding, is it set wrong there?

I removed the bug from your title as this would be an issue within TB (most likely just a setting), but a bug in our portable package that we need to track.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

fivezip
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2011-08-12 09:24
What setting should it be?

What setting should it be? It's set to Western ISO-8859-1 New mails to that address seem to be coming through just fine but the ones August 11th back are giving me the ASCII characters. When I click on an email with an attachment the attachment seems to disappear. I also notied that not all of them do it.

Does that make it any clearer?

consul
consul's picture
Offline
Last seen: 6 months 2 weeks ago
Joined: 2007-05-02 13:47
sender format?

is is from one particular person or email program? Like all of hotmail or something? Maybe a sender is sending something non-standard and it is being displayed as close as possible with the assci.

Don't be an uberPr∅. They are stinky.

fivezip
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2011-08-12 09:24
No it's the same from a wide

No it's the same from a wide range of different email addresses

fivezip
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2011-08-12 09:24
Just to add... Some of the

Just to add... Some of the messages do not show any text in the text window. Some of the messages are like this at the beginning and then they are followed by the characters.

From - Fri Jul 15 17:41:00 2011
X-Account-Key: account3
X-UIDL: UID12367-1200430003
X-Mozilla-Status: 0003
X-Mozilla-Status2: 10800000
X-Mozilla-Keys:
Return-Path:
Received: from mail.mail226.cn4e.com (mail.mail226.cn4e.com [211.152.42.226])
by mail17.syd.optusnet.com.au (8.13.1/8.13.1) with ESMTP id p6F7agAH000556
for ; Fri, 15 Jul 2011 17:36:46 +1000
Received: from x6x820100713QC (unknown [123.158.131.130])
by mail.mail226.cn4e.com (Postfix) with ESMTPA id C18427F09C8;
Fri, 15 Jul 2011 15:36:36 +0800 (CST)
Message-ID:

fivezip
Offline
Last seen: 12 years 8 months ago
Joined: 2011-08-12 09:24
The answer was so simple it made me laugh !

I just clicked on "Folder Properties > Repair Folder" and it was all fixed.

Thanks for your effort guys

Log in or register to post comments