You are here

[Fixed] OBS studio won't start when I click the icon

5 posts / 0 new
Last post
jojothehobo
Offline
Last seen: 2 months 2 weeks ago
Joined: 2013-02-13 19:49
[Fixed] OBS studio won't start when I click the icon

Hi:
I installed OBS studio a couple of days ago. When I click on the icon in the menu the initial grey, black andawhite startup screen appears and then quickly shuts down. I tried starting from the OBS studio application in the folder. I then uninstalled the program by deleting the folder in my portable apps folder and then reinstalled it. No joy and no results.
Any help in getting the program started would be appreciated.

Thanks
Jojo

mwayne
Offline
Last seen: 5 hours 34 min ago
Developer
Joined: 2012-01-03 09:23
Bug

@John Looks like the VC redist 2017 dlls are missing.

jojothehobo
Offline
Last seen: 2 months 2 weeks ago
Joined: 2013-02-13 19:49
Thanks and follow up

Thanks for your reply. PortableApps always has good forum posters. i downloaded the VC redist 2017 and it works like a charm. Thank you.
I'm now in the process of setting up my OBS account and they ask which streaming server to use. I selected twitchy since it was first on the list and I'm in the middle of account recovery. While I wouldn't expect anyone to be familiar with the guts of this application, any configuration advice you happen to be aware of would be appreciated.
Thanks again.
Jojo

jojothehobo
Offline
Last seen: 2 months 2 weeks ago
Joined: 2013-02-13 19:49
problem solved so threat can be marked closed

Hi All;
OBS Studio has a choice of streaming servers. I finally chose one that worked and then the program worked. Since I was looking to record rather than stream I probably didn't need a streaming server, but now that I have one that works I'll consider streaming something to my friends.

Thanks again for all the help.

John T. Haller
John T. Haller's picture
Offline
Last seen: 1 hour 57 min ago
AdminDeveloperModeratorTranslator
Joined: 2005-11-28 22:21
Fixed in 25.0.8

I accidentally left the necessary runtimes out of the 25.0.4 build as mwayne indicated above. The 25.0.8 release packaged by mwayne and released today fixes the issue. Apologies for the inconvenience.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

Log in or register to post comments