You are here

Stickies 10.0d Issues with non-English x64 bit Operating Systems

3 posts / 0 new
Last post
ANTICHRISTUS REX
ANTICHRISTUS REX's picture
Offline
Last seen: 4 hours 36 min ago
Joined: 2019-07-19 07:09
Stickies 10.0d Issues with non-English x64 bit Operating Systems

Hello PA team and users !

Sometimes, I like to make tests, to discover bugs or missing features, etc.. Now, it's about Stickies:

Stickies (and Skinner) may encounter some problems when run on x64 operating systems:

1. Stickies:

  • In the x86 bit (french) OS: it works like a charm !
  • In the x64 bit (french) OS: I get this error → "Error 14001 loading language100.dll". Then the app runs in English.

2. Skinner:

  • In the x86 bit (french) OS: it works like a charm !
  • In the x64 bit (french) OS: I get a different error message → "The application has failed to start because the side by side configuration is incorrect please see the application event log or use the command line sxstrace.exe tool for more detail." which means the same thing as the stickies' error (according to this tool) !

Remark:
Adding the language file manually did not solve the problem, the language100.dll is just vanishing.

The Solution:
According to the developer (and his Help Section) via the two following articles ↓↓

Installing Visual C++ 2008 (x86) fixes the two problems.

PS.

  • The instructions above are about Stickies, downloaded from the official site or portableapps.com (run inside the platform).
  • StickiesPortable_*.paf.exe is still buggy if run outside the platform.
John T. Haller
John T. Haller's picture
Online
Last seen: 4 min 21 sec ago
AdminDeveloperModerator
Joined: 2005-11-28 22:21
Try This

Please try this test build after having uninstalled the C++ runtimes you mentioned on the affected systems. It should fix the issue.

Sometimes, the impossible can become possible, if you're awesome!

ANTICHRISTUS REX
ANTICHRISTUS REX's picture
Offline
Last seen: 4 hours 36 min ago
Joined: 2019-07-19 07:09
Thanks

Sorry, I haven't noticed that my post has been moved (not deleted). Just found it here at random. Anyway..

Thanks a lot for the quick reply, I've tested in the same machine I've used last time, after uninstalling the C++ runtimes: same issues as previously !

PS. It's just a feedback, nothing is urgent !

Be Great or Be Quiet !

Log in or register to post comments