You are here

OBS Studio - plugin load error

3 posts / 0 new
Last post
ceroni
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 2009-05-17 10:36
OBS Studio - plugin load error

I'm getting this plugin load error:

The following OBS plugins failed to load:
decklink-ouput-ui
Please update or remove these plugins

Looking at \OBSPortable\App\obs-studio\obs-plugins\64bit one can find two files that aren't present in OBS: decklink-ouput-ui.dll and decklink-ouput-ui.pdb. (n.b. the missing T in output)

Additionally, there are two other files that are present in OBS: decklink-output-ui.dll and decklink-output-ui.pdb.

Can these misspelled files be safely deleted?

Also, I'm getting these failures in the log file:

No AJA devices found, skipping loading AJA UI plugin
Failed to initialize module 'aja-output-ui.dll'
No AJA devices found, skipping loading AJA plugin
Failed to initialize module 'aja.dll'
Skipping module '../../obs-plugins/64bit/chrome_elf.dll', not an OBS plugin
[CoreAudio encoder]: CoreAudio AAC encoder not installed on the system or couldn't be loaded
Failed to load 'en-US' text for module: 'decklink-captions.dll'
Failed to load 'en-US' text for module: 'decklink-output-ui.dll'
A DeckLink iterator could not be created.  The DeckLink drivers may not be installed
Failed to initialize module 'decklink.dll'
[AMF] Unable to load 'amfrt64.dll', error code 126.
[AMF] AMF Test failed due to one or more errors.
Failed to initialize module 'enc-amf.dll'
Skipping module '../../obs-plugins/64bit/libcef.dll', not an OBS plugin
Skipping module '../../obs-plugins/64bit/libEGL.dll', not an OBS plugin
Skipping module '../../obs-plugins/64bit/libGLESv2.dll', not an OBS plugin
[obs-browser]: Version 2.18.5
[obs-browser]: CEF Version 103.0.5060.134 (runtime), 103.0.0-5060-shared-textures.2591+g4204d54+chromium-103.0.5060.134 (compiled)
[noise suppress]: NVIDIA RTX denoiser disabled, redistributable not found
[NVIDIA RTX VIDEO FX]: FX disabled, redistributable not found.
[obs-websocket] [obs_module_load] you can haz websockets (Version: 5.0.1 | RPC Version: 1)
[obs-websocket] [obs_module_load] Qt version (compile-time): 6.3.1 | Qt version (run-time): 6.3.1
[obs-websocket] [obs_module_load] Linked ASIO Version: 101201
[obs-websocket] [obs_module_load] Module loaded.
[vlc-video]: VLC 3.0.17.4 Vetinari found, VLC video source enabled
Failed to load 'en-US' text for module: 'win-decklink.dll'
A DeckLink iterator could not be created.  The DeckLink drivers may not be installed
No blackmagic support
CJ0206
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: 2022-10-18 17:31
OBS 28.0.3

I've updated all my plug-ins and renamed anything from "decklink-ouput-ui" to "decklink-output-ui" and it works. I'm not sure if it can be safely deleted as it's a default plug-in, but renaming it to "decklink-output-ui" sorts any issues.

There was a duplicate in one folder which I just deleted, but it still works as there was another file with the correct name in the folder.

ceroni
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 2009-05-17 10:36
.

I've just deleted decklink-ouput-ui.dll and decklink-ouput-ui.pdb while keeping decklink-output-ui.dll and decklink-output-ui.pdb.
Everything seems to be fine.

Log in or register to post comments